Hoppa till innehåll
ETC Torp

Mer tomter!

I ett finfint nytt område, omgärdat av stora ekar och nära sjön, har vårt moderbolag ETC Bygg just skrivit på ett markavtal på totalt 10 000 kvadratmeter i Hultsfred.
Här vill vi skapa något helt nytt, en blandning av ETC Byggs hyreshus i Västerås, ett tvåvåningshus med loftgång och sen lägger vi till något riktigt fint. Sex tvåvånings ETC Torp samsas med tre enplans Lilla Torp. Vi blandar helt enkelt småhus med större hyreshus och får ett gemensamt boende i centrum av det nya området Herrstorpet.

Herrstorpet

På en sluttning ner mot sjön Hulingen strax utanför Hultsfreds tätort har människor levt och brukat jorden i hundratals år. 
Herrstorpets lantliga, genuina känsla och den befintliga naturmiljön ska bevaras så långt det är möjligt och kombineras med Torpens nytänkande. De gamla ekarna, bergsknallarna och den unika brännugnen i tegel från 1800-talet kommer att samsas med stenmurar, sittplatser, stigar och blomsorter som blommat på ängarna här i hundratals år. Allt med sjöglittret, fågelkvittret, skogen och hagarna som inramning. 

Den biologiska mångfalden ska bevaras och gynnas genom en varsam skötsel av de områden som lämnas utan bebyggelse. Vi hoppas också att de små invånarna som redan finns på platsen ska fortsätta trivas, till exempel att grodorna och salamandrarna ska gilla den nya dagvattendammen och grodtunneln och att de många fågelarterna ska uppskatta träden som bevaras.
Närheten till centrum med affärer, restauranger och kultur förstärks genom att kommunen förlänger den befintliga strandpromenaden i Hultsfred ut till Herrstorpet. För den som vill pendla eller åka längre ligger riksväg 23/34 på bekvämt avstånd för att ta dig vidare.

De nio torpen börjar vi sälja redan nu i höst medan hyreshusen byggs efter att torpen är klara. Inflyttning sker i omgångar, men vi räknar med att alla lägenheter är uthyrda 2026.
Givetvis skapar möjligheter för odling, gemenskap och ett energisnålt, klimatsnällt, mindre stressande liv.
Både stad och land samtidigt. Och gott om jobb i närområdet.
Kanske ett utomhuskontor för dig med sådant arbete?

Detta händer nu

Kontakta oss med eventuella frågor.
– Gör din intresseanmälan här. Väl husmodell och kryssa i rutan för Herrstorpet (eller någon av de andra tillgängliga platserna)
– Du som redan anmält intresse och därmed står i ETC Torps leveranskö har förtur till tomterna. Kontakta oss och meddela ditt intresse även för tomt.
– Vi sammanställer intresset och kontaktar alla som anmält sig för nästa steg.

 • Vacker, ätbar och regenerativ trädgård till ditt Torp!
  Ett vanligt misstag är att börja tänka på sin trädgård när husbygget är klart. Med en trädgårdsplanering som naturlig del av byggprocessen kan du nyttja byggtiden och maskinerna som finns på plats till att även förbereda grunden till sin trädgård. Det […]
 • Från hopp till handling
  Så ska alla runt ETC blir klimatneutrala. Läs artikeln på etc.se eller ladda ner texten som PDF här.
 • Nominerad till Årets byggnad!
  Vårt första kundprojekt är nominerat till Solenergipriset i kategorin Årets byggnad. Roligt tycker vi och säger samtidigt stort grattis till våra kunder Ylva & Jakob! Motivering ETC:s typhus Torp blev innan årsskiftet färdigställt åt den första privata kunden, totalt ca 28 […]
 • Träffa oss!
  Våra vänner på Leopard Förlag arrangerar under december en serie kvällar under parollen En tänkvärd jul, i ETC-företagens butik på St Paulsgatan i Stockholm. Tisdag 6 december kl 17:30 berättar Jim Berg från ETC Torp om hur vi just nu utvecklar […]
 • Vår unika solel – klokt för både klimat och plånbok
  Vi får en del frågor om hur det här fungerar i praktiken och hur uppdaterat vårt upplägg är efter den senaste tidens regeländringar. Vårt mål med ETC Torp är att skapa klimatpolitik på riktigt genom att människor får möjlighet att bo […]
 • Varför Halm?
  Låt oss berätta om varför halm-panelerna går helt i linje med hur vi vill jobba. Först och främst består dom av så gott som enbart av naturliga förnybara material. Genom ett så naturnära väggsystem som möjligt uppnår vi en högklassig inomhusluft […]