Hoppa till innehåll
ETC Torp

Mer tomter!

I ett finfint nytt område, omgärdat av stora ekar och nära sjön, har vårt moderbolag ETC Bygg just skrivit på ett markavtal på totalt 10 000 kvadratmeter i Hultsfred.
Här vill vi skapa något helt nytt, en blandning av ETC Byggs hyreshus i Västerås, ett tvåvåningshus med loftgång och sen lägger vi till något riktigt fint. Sex tvåvånings ETC Torp samsas med tre enplans Lilla Torp. Vi blandar helt enkelt småhus med större hyreshus och får ett gemensamt boende i centrum av det nya området Herrstorpet.

Herrstorpet

På en sluttning ner mot sjön Hulingen strax utanför Hultsfreds tätort har människor levt och brukat jorden i hundratals år. 
Herrstorpets lantliga, genuina känsla och den befintliga naturmiljön ska bevaras så långt det är möjligt och kombineras med Torpens nytänkande. De gamla ekarna, bergsknallarna och den unika brännugnen i tegel från 1800-talet kommer att samsas med stenmurar, sittplatser, stigar och blomsorter som blommat på ängarna här i hundratals år. Allt med sjöglittret, fågelkvittret, skogen och hagarna som inramning. 

Den biologiska mångfalden ska bevaras och gynnas genom en varsam skötsel av de områden som lämnas utan bebyggelse. Vi hoppas också att de små invånarna som redan finns på platsen ska fortsätta trivas, till exempel att grodorna och salamandrarna ska gilla den nya dagvattendammen och grodtunneln och att de många fågelarterna ska uppskatta träden som bevaras.
Närheten till centrum med affärer, restauranger och kultur förstärks genom att kommunen förlänger den befintliga strandpromenaden i Hultsfred ut till Herrstorpet. För den som vill pendla eller åka längre ligger riksväg 23/34 på bekvämt avstånd för att ta dig vidare.

De nio torpen börjar vi sälja redan nu i höst medan hyreshusen byggs efter att torpen är klara. Inflyttning sker i omgångar, men vi räknar med att alla lägenheter är uthyrda 2026.
Givetvis skapar möjligheter för odling, gemenskap och ett energisnålt, klimatsnällt, mindre stressande liv.
Både stad och land samtidigt. Och gott om jobb i närområdet.
Kanske ett utomhuskontor för dig med sådant arbete?

Detta händer nu

Kontakta oss med eventuella frågor.
– Gör din intresseanmälan här. Väl husmodell och kryssa i rutan för Herrstorpet (eller någon av de andra tillgängliga platserna)
– Du som redan anmält intresse och därmed står i ETC Torps leveranskö har förtur till tomterna. Kontakta oss och meddela ditt intresse även för tomt.
– Vi sammanställer intresset och kontaktar alla som anmält sig för nästa steg.